Απολαύστε τα μοναδικά αξιοθέατα της Αθήνας με το Happy Train

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα συναρπαστικό ταξίδι ξενάγησης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και να δείτε τα μοναδικά αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, επιβιβαστείτε στο Happy Train.

To Happy Train, ένα τρενάκι πόλης που μοιάζει με παιγνίδι, ξεκινά το ταξίδι του από την Πλατεία Συντάγματος, και ακολουθεί μια όμορφη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στις παλιές γειτονιές της πόλης, σε αρχαιολογικούς χώρους και στο λόφο της Ακρόπολης.

Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε τα μοναδικά αξιοθέτα της Ακρόπολης, την Πλάκα, την Αρχαία Αγορά και τη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, το Ζάππειο, το Θησείο, τη Στοά του Αττάλου, τους Στήλους του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Ανδριανού, το Μοναστηράκι, το Ηρώδειο, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολής κ.α. σε ένα ταξίδι ξενάγησης διάρκειας 60 λεπτών. Μπορείτε να επιβιβάζεστε/αποβιβάζεστε σε κάθε στάση του τρένου κατά τη διάρκεια της διαδρομής και να αποκτήσετε μια θαυμάσια άποψη για την ιστορία αλλά και τη μοντέρνα ζωή της πόλης.

Η βόλτα με το Happy Train είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην πόλη, ειδικά όταν θέλετε να κάνετε ένα διάλλειμα ξεκούρασης και απόδρασης από την καθημερινότητα. Είναι πολύ δημοφιλής στα παιδιά και σε οικογένειες ενώ αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους επισκέπτες της πόλης, που έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης σε λίγο χρόνικο διάστημα.

Εξερευνήστε την αρχαία Αθήνα, το παγκόσμιο σύμβολο του κλασσικού πολιτισμού

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας, και είναι παγκοσμίως γνωστή σαν μια από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη ιστορία, που ξεκινά τουλάχιστον πριν από 3.000 έτη.

Η πόλη γνώρισε την μεγαλή της αίγλη την περίοδο της κλασσικής εποχής τον 4ο και 5ο αιώνα π.Χ. Κέντρο των τεχνών, της γνώσης και της φιλοσοφίας, η πατρίδα της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Λυκείου του Αριστοτέλη, η Αθήνα ήταν επίσης η γενέτειρα του Σωκράτη, του Περικλή, του Σοφοκλή και πολλών άλλων σημαντινών φιλοσόφων, πολιτικών και συγγραφέων του αρχαίου κόσμου.

Η Αθήνα αναφέρεται παγκοσμίως ως το "Λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού" και η "Γενέτειρα της Δημοκρατίας", λόγω της επίδρασης των πολιτιστικών και πολιτικών επιτευγμάτων της πόλης στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ακόμα και σήμερα. Η κληρονομιά της κλασικής εποχής είναι ακόμα εμφανής στην πόλη, από ένα μεγάλο αριθμό αρχαίων μνημείων και έργων τέχνης. Το πιο διάσημο από αυτά είναι ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη, όπου θεωρείται ένα από τα σύμβολα-ορόσημα του δυτικού πολιτισμού.

Η πόλη διατηρεί επίσης πλήθος από ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία που αποδεικνύουν την μακρά ιστορία της πόλης μέσα στους αιώνες. Η Αθήνα ήταν η πόλη που φιλοξένησε τους πρώτους σύχρονους ολυμπιακούς αγώνες το 1896, και 108 χρόνια αργότερα τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 με μεγάλη επιτυχία.

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία

Τι γράφουν οι επιβάτες μας

"Εκδρομή στην Πλάκα"

Από εκδρομή δημοτικού σχολείου από το Ηράκλειο Κρήτης

Μπαίνοντας στο τρενάκι από την οδό Ερμού για μια όμορφη βόλτα στην Πλάκα ήταν σαν να μπαίναμε σε μια μηχανή, τη «μηχανή του χρόνου». Μια μαγευτική βόλτα που ξεπερνούσε τη φαντασία μας άρχισε. Περάσαμε μπροστά από τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία του κέντρου της Αθήνας και δε σταματούσαμε να βγάζουμε φωτογραφίες…