Γνωρίστε την Αθήνα

Πληροφορίες για την Αθήνα

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με ιστορία μεγαλύτερη από κάθε άλλη πόλη της Ευρώπης και από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, που ξεκινά πριν από 3,000 χρόνια. Αποτελεί το οικονομικό, βιομηχανικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδας και ένα από τα κύρια επιχειρηματικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αίγλη της πόλης

Την μεγαλή της αίγλη της παγκοσμίως, η πόλη την γνώρισε την κλασσική εποχή τον 5ο αιώνα π.Χ. Κέντρο των τεχνών, της γνώσης και της φιλοσοφίας, η πατρίδα της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Λυκείου του Αριστοτέλη, η Αθήνα ήταν επίσης η γενέτειρα του Σωκράτη, του Περικλή, του Σοφοκλή και πολλών άλλων φιλοσόφων, πολιτικών και συγγραφέων του αρχαίου κόσμου.

Η Αθήνα αναφέρεται παγκοσμίως ως το "Λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού" και η "Γενέτειρα της Δημοκρατίας", λόγω της επίδρασης των πολιτιστικών και πολιτικών επιτευγμάτων της πόλης κατά τη διάρκεια του 5ου και 4ου αιώνα π.Χ. στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ακόμα και σήμερα.

Η κληρονομιά της κλασικής εποχής είναι ακόμα εμφανής στην πόλη, από ένα μεγάλο αριθμό αρχαίων μνημείων και έργων τέχνης. Το πιο διάσημο από αυτά είναι ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη, όπου θεωρείται ένα από τα σύμβολα-ορόσημα του δυτικού πολιτισμού. Η πόλη διατηρεί επίσης μια τεράστια ποικιλία από ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία που αποδεικνύουν την μακρά ιστορία της πόλης μέσα στους αιώνες.

Μια βόλτα με το Athens Happy Train, θα αποτελέσει ένα θησαυρό γνώσεων, βλέποντας τα αξιοθέατα στην Αθήνα για παιδιά, για μεγάλους αλλά και τους τουρίστες. 

Τα αξιοθέατα της Αθήνας

Στην Αθήνα θα βρείτε και πολλά μνημεία της σύγχρονης πόλης, που χρονολογείται από το 1830 με την ίδρυση του νέου ανεξάρτητου ελληνικού κράτος, όπως

  • το Ελληνικό Κοινοβούλιο
  • τη Βιβλιοθήκη
  • την Ακαδημία 
  • το Πανεπιστήμιο

Η Αθήνα ήταν η πόλη που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες το 1896, και 108 χρόνια αργότερα τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 με μεγάλη επιτυχία.

Εικονική περιήγηση

Εξερευνήστε την Αθήνα με το Athens HappyTrain

Ξεκινήστε τη βόλτα σας με το Athens Happy Train από την αφετηρία στην οδό Ερμού, ή ανεβείτε σε οποιαδήποτε άλλη στάση της διαδρομής, όπως το Μοναστηράκι, την Πλάκα ή το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Δείτε τα ομορφότερα αξιοθέατα, που αποτελούν τους σημαντικότερους προορισμούς στην Αθήνα, σε μια σύντομη εκδρομή μέσα στην Αθήνα, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.


Συμβουλευτείτε το χάρτη στην κεντρική σελίδα, για πληροφορίες σχετικά με τους σταθμούς του χαρούμενου τρένου μας!